Gratis bezorging bij een bestelling van €50 of meer!

Over Ons

Welkom bij Uitgeverij WamperT

Voor liefhebbers, door liefhebbers

Uitgeverij WamperT is een kleine uitgeverij in hartje Rotterdam, voor liefhebbers, door liefhebbers. Wij geven prachtige poëzie uit opdat zoveel mogelijk mensen hiervan kunnen genieten.

“Twintig jaar geleden kom ik Karin Dolmans tegen. Als pianist speel ik in een orkest een muziektheatervoorstelling in Maastricht. Één van de stukken hoef ik niet mee te spelen en sta ik even in de zaal te luisteren. Te luisteren naar een zangeres die een adembenemend lied zingt. Ze zingt prachtig, maar het is de tekst die dit moment doet stilstaan. Ik luister gebiologeerd en besluit: ik wil weten wie de schrijver is van dit verhaal. Woorden dansen in de ruimte en niet veel later ontmoet ik Karin Dolmans.

De in 1935 geboren Dolmans heeft een onuitblusbaar vuur in haar ogen én in haar pen. Ze is vlijmscherp, ontmoet je met de hartelijkste glimlach, onderzoekt, knipoogt, ontroert en houdt de lezer een spiegel voor. Ze is absurdistisch, bloedserieus, ironisch, fantasievol.

In 2020 debuteerde Dolmans met haar dichtbundel ‘Woorddans’. Sindsdien schreef ze elke week een #maandagmiddaglimerick waarin ze de waan van de dag een spiegel voorhoudt. Beide boeken vindt u op deze site.

Ik heb Karin als persoon en als schrijver in mijn hart gesloten.”

Sam Wamper

Wamper, WamperT: what’s in a name?

Sinds enkele jaren woon en werk ik in Rotterdam en heet ik steevast “WamperT!”. Naar goed Rotterdams gebruik met ‘natte T’. Omdat ik zo van deze stad hou, draagt de uitgeverij deze naam: Uitgeverij WamperT, en ja: dus mét natte T! Graag ook zo uitspreken.

Na jazz piano, klassiek piano, compositie, theorie der muziek en docent muziek te hebben gestudeerd, ben ik werkzaam als docent aan verschillende conservatoria in Nederland en vindt u mij als componist onder andere op Spotify en Apple Music: Sam David Wamper.

Sinds 2020 bestaat de uitgeverij en heb ik Karin Dolmans’ debuut uitgegeven: ‘Woorddans’. Op de achterflap staat deze tekst: “Een oeuvre, een levenswerk, een debuut. Karin Dolmans schrijft al meer dan driekwart eeuw. Gedichten meestal. Spitsvondig, ontroerend, absurdistisch, beeldend. Het is hoog tijd dat haar werk debuteert. Zie hier: het resultaat van een leven vol fantasie. Woorden, dansend op het metrum van de tijd: ‘Woorddans’.”

Het is mijn bevlogenheid dat zoveel mogelijk mensen in aanraking komen met de ontroering, de troost, de pretoogjes en de omhelzing van Karin Dolmans.

Er zit veel liefde in deze uitgeverij en daar moeten we het van hebben.

It is more than just writing books

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Publishing

Maecenas etiam platea et hac viverra aliquam magnis sapien.

Selling Book

Maecenas etiam platea et hac viverra aliquam magnis sapien.

Editing

Maecenas etiam platea et hac viverra aliquam magnis sapien.

Community

Maecenas etiam platea et hac viverra aliquam magnis sapien.

Het team

Ons team

Ons team van enthousiaste liefhebbers bestaat uit:

Ervaringen van klanten

Klanten reviews

Porttitor eleifend facilisi euismod litora etiam consectetur. Vivamus platea quisque mauris si blandit diam id a primis himenaeos. Natoque vulputate duis nec mauris tristique integer mi. Pharetra libero quam morbi lectus lacinia. Pharetra lacus ut litora mattis cras arcu tortor bibendum vitae.

Enter your username and password to log into your account